Storytime | 5 Sfaturi pentru a trece mai cu ușurință peste perioada mai delicată a lunii

Bună și bine ai (re)venit pe blog!

Articolul de astăzi este unul mai special destinat tuturor fetelor/femeilor ce au dureri mentruale și nu numai. Am ales să abordez acest subiect deoarece am observat că multe domnișoare apelează la tratament medicamentos (antiinflamatoare) pentru a trece de acest/aceste episoade fără a știi că există și alt/alte mod/moduri de abordare al acestei “probleme”.

Acum m-ai bine de o lună de zile cei de la Barza cu ocazia celor 25 de ani de la apariția testului Barza, m-au provocat să vă povestesc din experiența mea cum trec cu  brio peste perioada mai dificilă a lunii, și atât de tare m-am entuziasmat încat am ales să vă expun 5 “trucuri” la care eu apelez .

| Menstruația și durerea mentruală |

Mentruația este procesul natural lunar prin care corpul (exclusiv al femeielor) se pregătește de sarcină, tipic durează între 28-30 de zile.

Explicație – La începutul fiecărui ciclu menstrual, uterul începe să dezvolte un țesut bogat în sânge, pregătindu-se pentru un ovul  care v-a fi eliberat din ovare (procedeu denumit ovulație). Odată fertilizat acest ovul se transformă într-un bebeluș. În cazul în care nu se fertilizează, țesutul de pe uter începe să se elimine într-ucât nu mai este necesar iar acest procedeu se numește MENSTRUAȚIE.

Durerea și crampele din perioada menstruației sunt un lucru normal, de obicei senzația este de cea de crampe de la nivelul inferior al stomacului sau/și durere în  zona inferioară a spatelui.  Durerea apare ca rezultat al contracțiilor (tensiunii) uterului  pentru a elimina țesutul de care nu mai are nevoie – iar substanțele chimice care provoacă durerea numite prostaglandine sunt implicate în acest procedeu (de aceea  ca tratament medicamentos se administrează antiinflamatoare deoarece acestea combat multiplicarea prostaglandinelor).

Pentru majoritate din  fete și femei, durerile mentruale sunt ușoare, dar 1 din 10 femei poate suferi de dureri puternice în apropierea perioadei mentruale – eu mă număr printre acele femei cu dureri moderate până la puternice în primele 2 zile de mentruație și pot spune că următoarele sfaturi pe care am să vi le propun pe mine m-au ajutat să trec cu ușurință peste aceste episoade cât și cu ingrijirea intimă.

| Sfaturi cu privire la perioada mentruației și ameliorarea durerilor din această perioadă |

1.Servețele întime Barza

Când ești acasă totul este simplu, asta include și igiena intimă din perioada mentruației, dar când ești la școală/serviciu/vacanță(vizite) totul e mai complicat, însă poți apela cu încredere la șervețelele intime.

Șervețelele intime Barza cu soluție de bicarbonat de sodiu sunt special concepute pentru asigurarea unei igiene intime corespunzătoare, pentru eliminarea senzației de disconfort și a mirosurilor neplăcute. Acționează în mod delicat pentru a curăța și reda prospețimea zonei intime. Un pachet conține 20 de bucăți.

Eu de când le-am descoperit, de mai bine de 2 ani, tot timpul le am în geantă, sunt practice, ușor de depozitat iar soluția de bicarbonat de sodiu în care sunt acestea îmbibate elimină disconfortul și mirosul/mirosurile neplăcute lăsând pielea curată fără a provoca iritații. Le folosesc atât în perioada mai delicată a lunii dar și de zi cu zi și sunt tare încântată de ele, iar prețul lor este unul extraordinar de bun.

 

2. Plasturii împotriva durerilor mentruale de la Barza

Sunt mega descoperirea anului trecut (am un articol destinat acestora cu lux de amănunte, link direct către articol AICI), dar am să vă spun și pe scurt câteva lucruri despre aceștia.

Sunt plasturi pe bază de cărbune activ ce se lipesc pe partea exterioară a lenjeriei intime, iar odată ce i-a contact cu pielea (chiar și prin slip) generează/emană o căldură puternică terapeutică (pune în mișcare sângele) ce calmează durerile menstruale până la 12h. Este o metodă destul de eficientă pentru a estompa durerile fără a apela la tratament medicamentos, un mod elocvat si modern ce merită încercat măcar odată. Într-o cutie sunt 3 plasturi, pentru primele 3 zile de disconfort.

      3. Masaj la nivelul abdomenului

Este oprecum o mână cerească, un remediu destul de eficient  pentru estomparea durerilor menstruale – și se realizează prin masarea cu buricul degetelori cercuri mici mărind treptat circumferința lor astfel încat să acoperi toată suprafața abdomenului. Un masaj în jur de 2-5 minute este de mare ajutor în cazul acestor crampe.

      4. Fă mișcare!

Există studii ce arată că femeile care fac sport/exerciții fizice au mai ușoare durerile menstruale,  chiar dacă mișcarea reprezintă mers pe jos 30 de minute/zi, e mult mai bine decât să nu faci deloc. Și acum dacă te întrebi, “dar cine mai are chef de mișcare în această perioadă?!” îți pot răspunde eu – e posibil  ca la început să fie un disconfort deoarece nepracticând ai tendința de a renunța dând vina pe dureri dar odată ce îți intră în reflex măcar 30 minute de mers pe jos în parc/până la supermarket durerile par insesizabile deoarece sângele circulă destul de repede din cauza efortului și oarecum estompează crampele abominale.

    5. Apelează din când în când și la Tester-ul de Ph pentru infecții vaginale de la Veneris (Barza)!

Nu știu dacă știti dar odată ce ai infecție vaginala durerile sunt mai accentuate înainte sau în timpul menstruației, așa că vă sfătuiesc ca odată la 3-6 luni să vă testați Ph-ul vaginal (ph-ul normal este între 3,8-4,5)  pentru a depista la timp o eventuală infecție vaginală.

 

Pot spune că nici eu nu știam de aceste mici “trucuri” pănâ anul trecut, și ca toate celelalte domnișoare apelam la clasicul antiinflamator – și mă bucur enorm că pot trece cu zâmbetul pe buze prin această perioadă oarecum dificilă.

Produsele Barza/Veneris le puteți găsi în orice farmacie (atât cu circuit deschis cât și online) dar și în drogheriile DM, iar prețul lor este unul accesibil tuturor.

 

Voi ce trucuri aveți pentru a estompa durerile mentruale?!

 

15 Replies to “Storytime | 5 Sfaturi pentru a trece mai cu ușurință peste perioada mai delicată a lunii”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *