Skincare | Igiena mâinilor cu ajutorul produselor Touch

Bună și bine a (re)venit pe blog!

Din păcate, traversăm cu toții o perioda destul de grea. cu noi încercări pe care nu cred că ni le-am fi putut imagina în urmă cu câteva luni. Poate e prea mult spus însă mă gândesc puțin cu groază la ce o să urmeze dacă nu avem grijă unii de alții, dacă nu devenim responsabili și conștienți de gravitatea acestui virus.

Nu vreau să fac un articol despre acest subiect ci vreau să  vorbim despre ce ar trebuie să facem pentru a avea puțin mai mare grijă de noi, pe cât posibil, pe cât ne stă în putere pentru a trece peste această perioadă – mai exact articolul de astăzi este cu și despre igienizarea mâinilor.

De câte ori nu ați auzit în Mass-media ”SPĂLAȚI DES MÂINILE”, ”Nu vă atingeți fața cu mâinile murdare.”, ”Dacă strănutați sau tușiți acoperiță-vă nasul și gura.” ”Evitati persoanele bolnave.?! Cu siguranță la fiecare 15 minute de stat cu ochii în ecranul telefonului/tv-ului ați văzut o reclamă (ceva) care vă îndrumă să igienizati cât mai des mâinile.

Deci de n-șpe mii de ori pe zi se specifică acest lucru prin diferite metode de informare, însă din diferite motive nu putem sta non-stop să ne spălăm cu apă și săpun – singura metodă eficientă 100% pentru curățarea corectă a mâinilor; în momentul în care ești în timpul serviciului, la cumpărături, la volan etc, tot trebuie să-ți dezinfectezi mâinile deoarece sigur ai intrat în contact cu diferite suprafețe, iar pentru această ”operațiune” ai nevoie de un dezinfectant pentru mâini, fie că este vorba de unul tip gel/spray/șervețel, un astfel de produs te ajută pe moment până ajungi să poți să te igienizezi cum se cade –  cu apă și săpun.

Ei bine, îngrijirea și igienizarea mâinilor e un subiect despre care aș putea scrie pagini întregi, însă astăzi vorbim doar despre produse pentru dezinfectarea mâinilor – mai exact despre produsele Touch.

| Igienizare și dezinfectare |

Când vorbim despre curățare, igienizare ne referim atât la curățarea spațiului de locuit/ lucru, cât și la igiena personală. Una din metodele frecvente – folosite de mine, pentru prevenția infecțiilor bacteriene, atunci când nu am posibilitatea de utiliza apa și săpunul. este de a folosi gelul  antibacterian Touch.

ANTIBACTERIAN înseamnă care se opune bacteriilor, care combate acțiunea bacteriilor.

Fie că e vorba de suprafețe, fie că e vorba de igiena mâinilor, eu folosesc produsele Touch – gel, spray sau chiar șervețele sunt destul de utile.

Gama de produse Touch pentru igiena personală zilnică cuprinde:
  •  Gelul antibacterian Touch poate fi folosit pentru igienizarea mâinilor ori de câte ori nu avem apă și săpun la ndemână. Mâinile trebuie masate bine, până când gelul intră în piele. Nu necesită clătire. Se regăsește în mai multe sortimente: Exotique, Kids, Classic și 3in1, iar eficacitatea lor este de până la 99% . Gelul care îmi place cel mai mult este cel 3in1, deoarece pe lângă eficacitatea lui antibacteriană are mirosul neutru și conține glicerină, fapt pentru care nu usucă atât de tare pielea acționând blând pe suprafața dermului.
  •  Spray antibacterian Touch este ideal pentru dezinfectarea obiectelor sau suprafețelor cu care intrăm în contact (tastară, mouse, birou, scaun, pe clanță, mânere etc) dar poate fi utilizat la fel de bine și pentru curățarea mâinilor. Ușor de depozitat în geantă/rucsac și totodată foarte ușor de folosit – datorită modului de dozare.

Observație!!    Atât gelul cât și spray-ul antibacterian sunt atestate de catre Institutul Cantacuzino ca având acțiune antibacteriană, dezinfectantă, fungicidă și antiseptică, și de MikroLAB GMBH Germania ca având eficiență împotriva virusului AH1N1. Conțin 70% alcool distrugând bacteriile și microbii în proporție de 99.9 % în 15 secunde.

  •  Săpunul  lichid antibacterian Touch  este îmbogățit cu un agent antibacterian și nu conține coloranți și nici conservanți. Are Ph-ul 5.5 propriu pielii sănătoase și Vitamina E care asigură hidratarea perfecta a pielii. Curăţă delicat şi în profunzime, fără să usuce pielea. Prin formula extrablândă de curăţare minimalizează deshidratarea şi iritaţiile din timpul procesului de spălare.
  •  Săpunul spumă antibacterian Touch este de 2 ori mai economic decât un săpun lichid obișnuit.  Testat dermatologic și cu o formulă pe bază de extracte din plante, cum este aloe Vera, brusture, iasomie și mandarin, acest produs poate fi utilizat, în egală măsură pentru mâini și corp, nu irită pielea și are efect calmant. Glicerina  hidratează și oferă un aspect catifelat pielii, dar în același timp protejează și echilibrul natural datorită ph-ului de 5,5.
  • Săpun solid Touch se găsește și într-o variantă special gândita pentru pielea delicată a copiilor. Are o formulă antibacteriană ce elimină bacteriile și microbii. Lasă mâinile curate și hidratate datorită conținutului său ridicat de glicerină și oferă pielii un miros proaspat.

  •  Șervețelele umede Touch asigură o curăţare eficientă atât a pielii cât și a obiectelor și suprafețelor cu care se intră în contact (tastatură, mouse, birou, scaun, pe clanță, mânere etc) dar poate fi utilizat la fel de bine și pentru curațarea mâinilor.  . Oferă protecție igienică și sunt uşor de transportat oriunde și oricând. Se regăsesc în pachete de 15 respectiv 70 buc/pachet, bineînțeles prețul diferă.

|  Recomadări |

Gelul/gelurile antibacteriene sunt recomandate atunci când nu ai acces la apă și săpun, și se utilizează prin aplicarea unei cantități suficiente în căușul/podul palmei și se maseasă până la uscare.

Centrul pentru Controlul și Prevenția Bolilor avertizează că gelul antibacterian nu este eficient pentru utilizarea pe mâinile foarte murdare și recomandă utilizarea acestor produse după ce în prealabil te-ai spălat cu apă și săpun – pentru o curățare mai eficientă, sau ca metodă alternativă de curățare, însă nu pe o perioadă lungă de timp – astfel în momentul în care ai posibilitate trebuie să folosești apă și săpun.

Cel mai des produs utilizat de mine, în materie  de dezinfectant, este spray-ul antibacterian Touch – și vă spun și de ce – pot să-l utilizez la locul de muncă pentru a dezinfecta suprafețele cu care intru în contact (tastatură,mouse,cană,pix etc) dar și pemtru mâini.

Mi se pare cel mai la îndemână produs, însă din păcate se găsește destul de greu, ca de altfel toate produsele Touch.

Din ce m-am informat, produsele Touch se regăsesc în portofoliile farmaciilor: Dona, Catena, HelpNet, Farmacia Tei, Bebe Tei, Farmacia la preț mic dar și în Dm drogherie și supermarket-uri: Auchan, Kaufland, Lidl, Metro, așa că dacă cumva le găsești pe stoc îți recomand să le încerci. Sunt produse certificate și eficiente până la 99,99%.

Știu că raportul cantitate-cerere este în colaps (asta se aplică în cazul tuturor soluțiilor pentru dezinfectarea), însă am găsit de curând un site unde se mai pot găsi aceste produse –  las link AICI, de vrei să le încerci.

Haideți să urmăm cu strictețe indicațiile transmise de autorități și să contribuim astfel, fiecare dintre noi, la rezolvarea acestei probleme care ”atentează” drastic la cursul normal al vieții.

Între timp să avem cu toții grijă de noi, să fim responsabili și pozitivi!

Fi cu băgare de seamă! Fi responsabil! Spalăte des pe mâini!

Și nu în ultimul rând, și pe cât posibil #staiacasa!

11 Replies to “Skincare | Igiena mâinilor cu ajutorul produselor Touch”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *