Health | Hydraplenish® plus MSM – supliment alimentar

Bună și bine ai (re)venit pe blog!

Sinceră să fiu nici nu știu cănd a trecut aproape jumătate din acest an,  ritmul alert a tot ceea ce ne înconjoară în ziua de astăzi acaparează orice sentiment și trăire a tot ce a fost sau ce v-a să fie. Și de multe ori nici nu ne  alimentăm coresunzător dapă-i să mai folosim și suplimente alimentare.

Până acum pe blog am scris mai mult despre produse cosmetice  iar de câteva săptămâni mă tot gândesc serios să încep o nouă serie de articole unde să vă prezint săptămânal sau măcar lunar 1-2 suplimente alimentare despre care poate știți sau nu.

Ca să nu spuneți că vorbesc din cărți, vreau să specific faptul că profesez ca asistentă medicală de farmacie și luând contact cu o mulțime de pacienți am sesizat că o parte din aceștia nu știu diferența dintre un medicament și un supliment alimentar, acesta fiind factorul declanșator al acestei noi serii la mine pe blog !

| Medicamentu VS supliment alimentar |

Medicamentul este orice substanță sau amestec de substanțe utilizate pentru diagnosticarea, tratamentul, ameliorarea sau prevenirea unei boli sau a tulburărilor funcționale la om sau animale; originea medicamentului poate fi minerală, animală, vegetală sau sintetică.

Suplimentele alimentare reprezintă produsele alimentare ale căror scop este să completeze dieta normală și care sunt surse concentrate de nutrienți sau alte substanțe cu efect nutrițional ori fiziologic, separat sau în combinație, comercializate sub formă de doză, cum ar fi: tablete, capsule, pastile, pilule și alte forme similare, pachete de pulbere, fiole cu lichid, sticle cu picurător și alte forme asemănătoare de preparate lichide sau pulberi destinate consumului în cantități mici, măsurabile.

 

Acum că ați înteles “oarecum” diferența dintre cele două, cred că e timpul să trec direct la subiectul acestui articol mai exact la  suplimentul alimentar despre care o să vorbim astăzi Hydraplenish® plus MSM de la Nature’s Way.

| Hydraplenish® plus MSM – supliment alimentar  |

Este un supliment alimentar din portofoliul celor de la Nature’s Way, un producător american ale căror produse sunt distribuite pe teritoriul țării noastre de către cei de la Secom, prețul lui variază dar de  cele mai multe ori îl gășiți în jur de 95 Ron.

Fondată în 1969, compania a făcut pionerat în domeniu, dezvoltându-se și rămănând independentă față de marile corporații din industria farmaceutică, fiind rezultatul unor îndelungate căutări în materie de soluții pentru sănătatea și întoarcerea spre capacitatea curativă a naturii.

Cum v-am spus și mai sus Hydraplenish® plus MSM este un supliment alimentar, o formulă complexă ideală pentru protejarea sistemului articular și ameliorarea simptomelor din afecțiunile articulare, dar și pentru a menține aspectul tânăr al pielii.

Compoziție (per 2 capsule): BioCell Colllagen® 1000mg. MSM(metilsufonilmetan) 500mg, Sodiu.

BioCell Collagen conține colagen hidrolizat tip II,  acid hialuronic și sulfat de condroitină cu masă moleculară mică, pentru absorbție intestinală rapidă, eficientă și stabilizare la nivel articular.

Colagenul Hidrolizat de tip II este cea mai întâlnită formă de colagen, aceasta intră în structura articulațiilor, pielii, oaselor. Este întâlnit și în preparate cosmetice adresate pielii  datorită acțiunii sale regeneratoare.

Acidul hialuronic este o proteină care apare în mod normal în întreg corpul uman și este concentrat în fluidele sinoviale, în valvele inimii și în ochi, fiind o componentă cheie a cartilajului.

Condroitina este partea integrală a cartilajului normal – cartilajul se comporta ca un tampon între oasele ce formează o articulație.

MSM-ul (metilsulfonilmetan) conține este al treilea 34% sulf, al treilea mineral ca importanță și cantitate în organism, pe lângă calciu și fosfor. Sulful menține permeabilitatea membranei celulare, favorizând eliminarea compușilor de metabolism din interiorul acesteia. Intră în compoziția colagenului, o fibră esențială în menținerea sănătății pielii, tendoanelor, articulațiilor. Totodată menține aspectul sănătos al pielii, părului și unghiilor, susținând formarea de cheratină (proteină ce intră în structura unghiilor, părului, pielii).

Sodiul  este un mineral important pentru organism, eșențial pentru echilibrul hidro-electrolitic. În preparatele farmaceutice sodiul se găsește sub formă de sare de clorură de sodiu în soluții perfuzabile, folosite pentru rehidratare și restabilirea echilibrului hidro-electrolitic sau ca vehicul (mediu de dispersie a substanțelor active ce intră în componența medicamentelor) pentru prepararea unor medicamente ce se administrează pe care parenterală ( intramuscular/intravenos) sau inhalatorie.

Efecte și beneficii:

 • îmbunătățește structura și aspectul pielii (aici fac referire la elasticitatea și hidratarea pielii)
 • participă la refacerea cartilajelor  (colagenul hidrolizat are o absorbție intestinală rapidă, ceea ce duce la depunerea lui în cartilajul articular) și la formarea condocitelor (70% din structura cartilajului este colagen)
 • îmbunătățește mobilitatea articulației:
 • protejează cartilajele împotriva distrugerilor provocate de unele enzime 
 • ameliorează durerea articulară
 • îmbunătățește circulația sanguină

Mod de administrare: (întreținere) câte 2 capsule/zi, (intensiv) câte 4 capsule/zi sau conform recomandării consultantului de specialitate (ideal este să faci cură de  3-6 luni/an): sunt capsule (destul de măricele din punctul meu de vedere) ce necesită administrare cu un pahar întreg de lichid.

Observație –  este un produs contraindicat copiilor mici, femeilor însărcinate sau care doresc să rămână însărcinate sau care alăptează, persoane ce suferă de alergiii la ingredientele suplimentului, persoanelor ce li se administrează tratament alopat  administrarea se face doar la recomandarea medicului de specialitate.

Eu am început cam de 2 săptămâni administrarea acestui supliment deoarece am în familie caz de artroză (cronică) și pentru că am sesizat câteva probleme articulare și dureri osteorticulare/musculare, fapt pentru care am zis că e musai să încerc ceva pentru ameliorarea simptomelor cât și pentru îmbunătățirea structurii colagenului.

Pe moment pot spune doar că durerile s-au mai ameliorat iar acel “pocnit din încheieturi” s-a cam rărit, ceea ce mă face să gândesc pozițiv privind eficiența acestui produs.

Fiindcă este un supliment alimentar se poate administra în fiecare zi, fără să afecteze în vreun fel structura osoasă iar daca mai face și bine – atât cu privire la durerile articulare cât și cu privire la hidratare și susținerea sănătății pielii, unghiilor și părului, este sigur un produs ce-și merită banii.

 

Tu ai încercat/încerca acest supliment alimentar?!

2 Replies to “Health | Hydraplenish® plus MSM – supliment alimentar”

 • Eu il iau de cam o luna si tot asa, am observat ca nu ma mai dor genunchii. Inainte la flexie era teroare, nu puteam pentru mai mult de o secunda si atuncu durere maxima. Acum a disparut. Voi continua sa il iau, sa nu ma trezesc ca revine :)) Dupa 2 ani stau si eu linistita in sfarsit.
  Iar altveca n-am schimbat in stilul de viata sau alimentatie ca sa zic ca e de la altceva..

  • Ma bucur sa aud asta!
   Plus ca merge foarte bine si pe regenerare celulară, hidratarea pielii! Si eu il recomand tuturor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *