Halloween DIY | 3 decorațiuni ușor de făcut pentru Halloween

Bună și bine ați (re)venit pe blogul meu!

Articolul de astăzi  este unul mai special, deoarece împreună cu un grup de fete tinere (din social media) ne-am hotărât să facem  o colaborare drăguță în prag de Halloween, #halloweenchallengeromania. Astfel încât fiecare participantă în parte (24 la număr), în funcție de nișă, creaeză content cu și despre Halloween.

Ținând cont de acest lucru, m-am hotărât să vă propun 3 DIY  ușor de făcut, simplu și rapid la voi acasă, însă pentru început vreau să vorbim puțin de această “sărbătoare” – Halloween!

| Halloween |

 Halloween  este o sărbătoare de origine celtică, preluată astăzi de multe popoare din lumea occidentală, ea răspândindu-se în secolul al XIX-lea prin intermediul imigranților irlandezi din Statele Unite ale Americii. Ea este sărbătorită în ultima noapte din luna octombrie – pe 31 octombrie – deși în unele țări data sărbătoririi variază, de exemplu în Suedia este sărbătorită în prima săptămână din noiembrie. La noi în țară datează de foarte mult timp, însă românii au început să o serbeze după revoluția din  1989.

Sărbătoarea de  Halloween marchează sfârșitul verii, începutul recoltei și a nopților întunecate și mohorâte pe care iarna le aduce. În ziua de Halloween întâlnim oameni deghizați în demoni, vrăjitori, oameni cu diferite măști pe față, însă cel mai semnificativ simbol al acestei sărbători este dovleacul cioplit care reprezintă “Lanterna lui Jack” și celebra lui replică “Trick or Treat” (ce înseamnă “Ne dați ori nu ne dați?!”). Legenda spune că, aceste costume sunt purtate pentru a speria toții demonii.

Deoarece sărbătoarea cade în perioada recoltei, merele glazurate sau caramelizate se numără printre mâncărurile tradiționale – acestea se obțin prin ungerea merelor cu un sirop dulce lipicios și uneori se adaugă miez de nucă măcinat.

Alte mâncăruri asociate acestei sărbători: dovleac, plăcintă de dovleac, semințe de dovleac prăjite, bomboane sub diferite forme (cranii, dovleac, dinți de vampir, viermi, lilieci, păianjeni), caramele s.a. în funcție de zonă/țară.

Acum să trecem la cele 3 decorațiuni pentru această sărbătoare – home decor.

 1. Bu-ha-ha!!

Le-am denumit așa (Bu-ha-ha!), deoarece par niște fantome, niște ciudățenii combinate.  Pentru acest DIY ai nevoie de: baloane albe/portocalii, ață neagră, scoci sau bandă dublă adezivă și un marker permanent, de preferat negru (acum e în funcție de ce doriti). Atât baloanele cât și marker-ul le-am achiziționat din Pepco – la un preț de maxim 5 ron,

Ce trebuie să faci pentru acest DIYI?!?!

So! ieii câte un balon, îl umflii! Îl legi cu o ață! Și desenezi “ochișorii” și “dințișori”!Ulterior cu ajutorul scociului sau a benzii duble adezive îl “lipești”pe perete! Și gata!! Ușor, nu?? Și așa faci cu câte baloane dorești! 

        2. Micii dovlecei

Pentru acest “ornament” ai nevoie de mandarineee sau clementineee și un marker permanent! Tot ce trebuie sa faci, e să “decorezi” cu ajutorul marker-ului mandarinele, cu fețe înfricoșătoare!

This is it! Simple & fun!

        3. Borcanul cu păianjeni

Hm, acest DIY este cel mai greuț de făcut. Pentru început ai nevoie de un borcan (din păcate eu am ales unul cam mare – dar nu e problemă), un set de păianjeni de plastic, o instalație cu baterii, și zăpadă artificială (dar poți folosi și făină de grâu dacă vrei). De ce spun că e mai greu acest DIY, deoarece păianjenii nu stau într-un loc – efectiv nu stau. oricum îi pui, nu stau. Dar în final iese ceva drăgut, cu chin și vai. By the way, tot ce ai nevoie la acest DIY găsești la Pepco.

Deci, în borcanul ales, adaugi zăpada artificială (multă zăpadă sau făină de grău/făină albă), păianjenii îi adaugi random și ulterior instalația! Iese ceva drăgut, zic eu!

Sper să vă fi inspirat cât de cât!

Cam acestea sunt cele 3 home deco pentru Halloween! Sper să fie pe placul tuturor!

Acest articol este în colaborare cu alte colege bloggerițe,  aveși lista tuturor fetelor participante la această colaborare, pentru a vedea și tu, la ce au optat  pentru acest articol de Halloween.

 1. Talpos Romina – https://www.youtube.com/user/greenlitlleeyes https://www.instagram.com/rominat/
 2. Madalina Oros – https://www.instagram.com/madalina_oros/
 3. Cristina Pocol – https://www.instagram.com/cristina.alexandra.p
 4. Georgiana Sabina – https://frumuseteavorbeste.com
 5. Vyo Vyoleta – https://www.instagram.com/vyo_b/
 6. Cristina Elena Alexandroaia – https://www.instagram.com/cristina.elena99/
 7. Madalina Radu – http://www.instagram.com/madalinaaradu
 8. Oprea Cami – https://www.instagram.com/opreacami/?hl=en
 9. Ioana Chirita – https://ioana.blog si postare pe ig https://instagram.com/ioana.raw/
 10. Silaghi Denisa – https://www.youtube.com/channel/UCCA2XQ4kde4_zbBTYjP6P1w https://www.instagram.com/silaghidenisa/?hl=ro
 11. Andra Katerina – https://www.instagram.com/andrakatblog/ si http://andrakat.com
 12. Oana Alexandru – https://www.instagram.com/oanaalexandru_beautyblog/
 13. Camelia Mocanu – https://www.instagram.com/m.camii96/?hl=ro
 14. Simona Codila – https://ideenundinspiration.blogspot.com si https://www.instagram.com/simonadoris/?hl=de
 15. Gerlinde Iuhasz – https://lindemona.ro/ si https://www.instagram.com/lindemona/
 16. Iulia-Diana Beldean – https://iuliabeldean.blogspot.ro
 17. Daiana Slavuteanu https://daiana.eu/ si https://www.instagram.com/daianaslavuteanu/
 18. Enache Mihaela Ionela – https://www.instagram.com/myaoana/
 19. Pop Madalina – https://www.instagram.com/madalina_videoblog/?hl=ro
 20. Adelina Matei – https://edade.wordpress.com, https://www.instagram.com/edadde/
 21. Irina Mihaela Claudia- https://momentuldefrumusete.wordpress.com
 22. Anna Pescleveihttps://www.youtube.com/channel/UCVzkyl-Ge6wLYUGSpNSV4dw
 23. Raluca Andreea – https://ralublogs.wordpress.com/ https://www.instagram.com/ralucaandreea96/

 

Un Halloween “înfricoșător” vă doresc!

10 Replies to “Halloween DIY | 3 decorațiuni ușor de făcut pentru Halloween”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *