Food for fun | Desert vegan cu ajutorul produselor Meggle și Sweeteria

Bună și bine ai (re)venit pe blogul meu!

Deși postez cam rar, să știți că sunt mereu cu gândul la voi – să vin cu noutăți și lucruri interesante, fie că e vorba de produse cosmetice, dermato-cosmetice, chiar și rețete. Da, am început de ceva timp să experimentez lucruri noi, printre care și bucătăritul, și a început să-mi placă, astfel încât aici pe blog o să regăsiți și secțiunea “Food for Fun” dedicată tuturor celor care nu prea au timp să stea în bucătărie dar adoră mâncărurile gătite.

De data aceasta vin în întâmpinarea vostră cu un desert vegan cu ajutorul produselor celor de la Meggle și Sweetria, cărora vreau să le mulțumesc pentru coletul primit plin cu bunătățuri.

| Produsele Meggle |


Compania Meggle are o tradiție de mai bine de 125 de ani, în ceea ce privește produsele pentru patiserie și nu numai,  iar printre acestea se regăsesc și produse fără lactoză (aviz celor cu intoleranță la lactoză). O mare parte din componentele portofoliului celor de la Meggle se regăsesc și în supermarket-uri iar prețurile lor sunt mai mult decât accesibile.

| Sweeteria |


Despre produsele Sweeteria am mai vorbit și cu alt ocazie, vă las AICI link direct către articol. Este primul laborator din România care produce dulciuri exclusiv pe bază de îndulcitori naturali de cea mai bună calitate, pentru acei consumatori care pun sănătatea proprie și pe cea a familiei sale e primul plan.

Portofoliul lor conține o multitudine de produse, de la mic dejun bogat în fibre, nutrienți și vitamine, până la gustări rapide și delicioase, de la tartinabile variate din ingrediente 100% naturale, până la dulciuri gata pregătite să îți umple buzunarul și să te însoțească la drum, de la deserturi, prăjituri și torturi gata preparate, până la produse ce pot deveni ingrediente în propriile tale deserturi.

Ei bine, astăzi vă delectez cu un desert vegan  delicios, rapid și pe deasupra răcoritor, care vă garantez că o să fie pe gustul tuturor din familie.

Îngrediente

Pentru blat:


  • 250gr făină grâu
  • 250gr zahăr brut din trestie de zahăr (puteți folosi și zahărul alb)
  • 2 linguri de cacao
  • 1 linguriță de praf de copt
  • un vărf de linguriță de sare
  • 2 lingurițe de esenșă de vanilie
  • 5 linguri ulei de floarea-soarelui
  • 250ml de apă plată

Pentru crema de mascarpone:


  • 200gr cremă de mascarpone Meggle
  • 150gr cremă de patiserie/decor Meggle ( vegană)
  • 1 lingură miere de albine
  • 1 linguriță esență de vanilie

Cremă de ciocolată:

  • 200 gr bănuți de ciocolată Sweeteria

Pentru decor:


  • fructe: kiwi, banane, portocale
  • cacao
  • bănuți de ciocolată Sweeteria

Pentru început ne ocupăm de blat, nimic mai simplu! Într-un bol amestecăm foarte bine ingredientele uscate – făina, praful de copt, sarea, zahărul și cele 2 linguri de cacao, apoi adăugăm esența de vanilie, cele uleiul și apa plată. Omogenizăm foarte bine conținutul astfel încât zahărul să fie topit în întregime, iar după ce acest pas a fost realizat, răsturnați amestecul într-o tavă de copt (fie ea rotundă, pătrată, dreptunghiulară sau de inimă) unsă cu puțin ulei pentru a nu se lipi de tavă. Și dăm conținutul la cuptor, la o temperatură de 180°C timp de cca 30 minute! După terminarea celor 30 de minute scoatem blatul din cuptor și-l lăsăm să se răcească, pentru a ne fi mult mai ușor de a lucra cu el.

Între timp ne ocupăm de prepararea cremei de mascarpone, trebuie să mixăm crema de patiserie de la Meggle până devine fermă. Într-un alt bol amestecăm crema de mascarpone cu mierea și esența de vanilie până se omogenizează și obținem o cremă groasă. Peste aceasta punem crema de patiserie obținută și amestecăm prin mișcări lente până obținem o compoziție pufoasă dar totodată densă, și o dăm la rece pentru căteva minute – cam 10 minute.

Un ultim pas este topirea bănuților de ciocolata ce se pun într-un bol rezistent la temperaturi ridicate,  și care o să se topească pe baie de aburi.  Bolul nu trebuie să atingă apa caldă din oală! Ciocolata se va topi destul de repede, însă trebuie să amestecați continuu. După ce s-a format crema lucioasă de ciocolată, tăiem în straturi blatul și începem prin a adăuga un strat  de ciocolată – lăsăm puțin să se răcească apoi un strat gros de cremă și fructe – facem această operațiune până la ultimul strat de tort.

Eu am ales să fac mini-torturi, mai exact am decupat blatul cu o formă rotundă de diametru  mic reieșind în jur de 3 straturi  (aka 2 mini-torturi), iar peste fiecare rând am adăugat un strat  de ciocolată, un strat gros de cremă de mascarpone și fructe – am ales kiwi, banane și portocale. E la alegerea vostră ce fruct/fructe adăugați între blaturi.

Ca decor am ales aceeași cremă de mascarpone, cu care am îmbrăcat fiecare mini-tort pulverizând pe deasupra  cacao iar ca un bonus am  tăiat câte o felie de kimi și banană, ce le-am adugat ca vârf de decor pe fiecare mini-blat. Și acesta este mini-tortul realizat – simplu și delicios!

Această rețetă conține produse fără lactoză, mai exact vegane – dar voi puteți folosi ce ingrediente doriți. Bineînțeles puteți dubla și gramajul ingredientelor rezultând un tort cu mai multe straturi, asta în cazul în care aveți o familie mai numeroasă.

 

Sper să fie pe placul vostru acestă rețetă!

Voi ce deserturi rapide de vară preferati/preparați?!

 

 

One Reply to “Food for fun | Desert vegan cu ajutorul produselor Meggle și Sweeteria”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *