Congestia nazală – remedii pentru oameni mari și mici

Bună!

Nu știu cum sunteți voi, însă atunci când răcesc (o pățesc când mi-e lumea mai dragă) pe mine cel mai tare mă deranjează faptul că nu pot respira cum trebuie, și nu de puține ori m-am trezit cu impresia de sufocare.

Până acum, nu am găsit un remediu potrivit pentru acest lucru, însă în cadrul evenimentului Bucovina Beauty Blogger Event #1 am primit un goodie bag din partea celor de la Vapour Rub și Bazarul de sănătate, în care se regăseau 2 produse pentru congestia nazală (pentru o respirație mai ușoară) și alte 3 produse pentru îngrijire – dar despre acestea am să vă vorbesc într-un articol separat (poză cu toate produsele).

Astăzi vă vorbesc despre congestia nazală (puțin) și vă prezint două remedii potrivite atât pentru oameni mari cât și pentru oameni mici.

Nas înfundat sau congestie nazală reprezintă incapacitatea de a respira normal pe nas, fosele nazale fiind blocate parțial sau total. Acesta este adesea un simptom al unei alte probleme de sănătate, cum ar fi o infecție a sinusurilor, o răceală comună sau alergii.

Congestia nazală se manifestă prin nas înfundat sau secreții nazale, dureri ale sinusurilor, acumulare de mucus sau inflamarea țesutului nazal.

Nasul înfundat poate afecta şi urechile şi să apară senzaţia de urechi înfundate și poate afecta, de asemenea, și mirosul.  Nasul înfundat trece, de obicei, cam într-o săptămână, însă dacă durează mai mult de atât,  este adesea un simptom al unei probleme de sănătate. Nasul înfundate poate fi provocat și de creșteri necanceroase, numite polipi nazali sau de tumori benigne în pasajele nazale.

Astăzi vă vorbesc despre congestia nazală (puțin) și vă prezint două produse potrivite pe aceasta, atât pentru oameni mari cât și oameni mici.Dar haide-ți să trecem la treabă, și să vă prezint produsele.

Țin să menționez că nu am folosit aceste produse niciodată, astfel încât am să vi le prezint, urmând ca pe viitor (că tot vine sezonul de toamnă acușica) să vă spun experiența mea cu ele.

1.Vapour Rub – pentru năsucuri desfundate – 50 g

Vapour Rub este un decongestionant nazal eficient și ușor, care conține un amestec de ulei de eucalipt, mentol și ulei de cimbru. Ajută la o ușoară decongestionare nazală și are un efect antibacterial asupra bacteriilor din tractul respirator.

Aceste uleiuri sunt fixate în cea mai fină parafină, iar în contact cu căldura corpului vaporii de la aceste uleiuri se împrăștie și ajută la decongestionarea nazală astfel încât respirația să devină ușoară.

Beneficiile utilizării Vapour Rub:

Combinația dintre uleiurile de mentol, cimbru și eucalipt este recunoscută de specialiști că fiind eficientă și sigură pentru tratamentul simptomatic al nasului înfundat. Prin inhalare vaporii acestor uleiuri reduc sensibilitatea receptorilor senzoriali la iritarea provocată de alergeni sau secreții nazale.

 • are acțiune decongestionantă
 • fluidifică secrețiile când este inhalat
 • ajută la ameliorarea respirației

Cum se folosește Vapour Rub;

Cu o cantitate mică se masează pieptul copilului/adultului. Vapour Rub creează o peliculă protectoare și hidratantă, și asigură transferul uleiurilor pe pielea copilului/adultului. Aici, acestea se evaporă sub formă de vapori ce ajung în tractul respirator, relaxându-l și făcând respirația mai ușoară.

Alternativ, înmuiați un șervețel și așezați-l pe noptieră, noaptea va fi mai liniștită, cu o respirăție mai ușoară și năsucul desfundat.

Vapour Rub este un produs farmaceutic destinat copiilor peste 3 ani și adulților, iar dacă micuţul are erupţii cutanate sau iritaţii nu se aplică pe piele. De asemenea se evită contactul cu față, ochii, gura sau nasul. În cazul contactului se clătește bine cu apă. Dacă apar iritaţii ale ochilor, se consulta medicul. Totodată, nu trebuie utilizat la nou-născuţi sau persoane care suferă de alergii ale pielii sau la orice ingredient, persoane cu probleme respiratorii cronice, cum ar fi astmul de exemplu.

Este o metodă naturală de desfundat nasul, fiind 100% natural, nu crează dependență ca spray-urile nazale, putând fi utilizate pentru copiii începând de la vârsta de  3 luni.

După fiecare aplicare, mâinile se spală foarte bine, pentru a evita contactul cu ochii sau alte mucoase.

Dacă aveţi orice îndoială, este cel mai bine să întrebi medicul sau farmacistul.  Un flacon de Vapour Rub 50g constă între de 16-20 ron.

Vapour Rub se găsește sub 3 forme și este disponibil în farmacii, online sau în DM:

(Lista cu magazinele unde le puteți găsi este AICI)

 • Bell’s Children Vapour Rub 3+
 • Bell’s Children Vapour Rub 6+
 • Vapour Rub pentru adulți și copii3+

Pentru mai multe detalii privind acest produs farmaceutic (la copii), găsiți pe site-ul celor de la SnuffleBabe

 

2) Benzi nazale “Respiri ușor” Pharmadoct

Benzile nazale “Respir Ușor” măresc deschiderea nărilor pentru a vă ajuta să respirați mai bine pe durata folosirii acestora și pot avea efect în reducerea congestiei și înfundării nasului cauzate de răceală , gripă sau alergii.

Deasemenea, nasul înfundat vă face să respirați pe gură ceea ce duce la apariția sforaăitului și la un somn neodihnitor pentru dumneavoastră și pentru partenerul dvs.

Ușurând respiratul pe nas, benzile nazale “Respir Ușor” vă pot ajuta să reduceți sau chiar să scăpați de sforăit.

Precauții:

 • Numai pentru uz extern. Nu folosiți produsul mai mult de 12 ore pe zi
 • Nu folosiți produsul pe pielea iritată, arsă de soare sau inflamată.
 • Dacă apare iritație cutanată, opriți utilizarea.
 • Produs de unică folosință.
 • Nu este indicat pentru copii sub 5 ani.

Mod de folosire:

Aplicați plasturele înainte de culcare sau de a începe o activitate sportivă. Nu aplicați pe pielea iritată. Acestea se lipesc pe nas, nu creează alergii sau iritații, iar efectele sunt imediate.

Cea mai bună modalitate de ale îndepărta: îndepărtați banda atunci când vă spălați pe față cu apă caldă sau sub duș. Îndepărtați banda lent de fiecare dată. Desprindeți capetele apoi ridicați ușor banda din ambele parți. Îndepartați conform indicațiilor, în caz contrar pot apărea iritații ale pielii.

P.S. În poză aveti un ambalaj al plasturelui pe care este menționaț fiecare pas spre folosirea plasturelui.

Nu folosiți mai mult de 12 ore zilnic. Opriți imediat folosirea lui dacă simțiți o iritare a pielii.

Benzile vin la pachet de 10, la un preț ce variază intre 7-9 Ron și le puteți achiziționa din Farmacia Tei, Vegis, DM drogherie etc.

Acestea sunt cele două produse ce o să mă ajute în sezonul rece, împotriva răcelii (nasului înfundat), și ideale atât pentru oameni mari cât și pentru oameni mici!

După cum am specificat și mai sus, produsele le puteți achiziționa din Farmacia Tei, Catena, Vegis, DM drogherie iar lista poate continua – AICI, sauonline “Bazarul de sănătate” unde se regăseasc toate aceste produse.

 

A-ți încercat până acum vreo unul din produsele prezentate?

Sau, ce produse pentru congestia nazală folosiți?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *