Bazarul de sănătate | Îngrijirea buzelor uscate – Cimmerin & HelpLips

Bună și bine ai (re)venit pe blogul meu!

Când vine vorba de îngrijire corporală, trebuie să luam în considerare și îngrijirea buzelor – chiar dacă multe persoane nu țin cont de acest lucru – trebuie să știm faptul că, buzele contribuie la conturarea unui zâmbet mai frumos, iar niște buze îngrijire și sănătoase nu fac decât să îți ofere un zâmbet fermecător!

Afecțiuni ale buzelor, ale comisurilor ( comisură=colțul gurii) sau ale cavității bucale, ne pot împiedica să avem o rutină normală. Herpesul, aftele, zăbaluțele și chiar buzele crăpate datorită deshidratării, atât de frecvente în anotimpul rece, pot face ca simplul gest de a sorbi o cafea să devină un coșmar – iar eu, băutoare înrăită de cafea nu-mi pot permite acest “lux”.

Din păcate pentru mine, anotimpul rece vine la pachet cu o tendință de uscarea agresivă pot spune, atât a pielii cât și a buzelor, fapt pentru care am nevoie de un plus de hidratare non-stop; însă de curând am găsit combinația perfectă pentru a scăpa de această “problemă”, fapt pentru care am zis că trebuie să împărtășesc cu voi această descoperire – să vă vorbesc despre cele două produse ce m-a ajutat, și încă mă ajută cu îngrijirea buzelor.

| Cimmerin Lips Gel |

Cimmerin este primul produs despre care am să vă vorbesc în acest articol, însă este un produs descoperi prin vara anului 2018, și despre care v-am mai vorbit într-un articol – vă las AICI link către articolul respectiv.

Este un gel bacteriostatc (împiedică dezvoltarea bacteriilor), ce îngrijește și protejează buzele și vindecă afecțiunile cutanate ale comisurilor buzelor, tradițional numită zăbăluță.

Conține clorhexidină (este un atiseptic ce luptă împotriva dezvoltării bacteriilor din zona bucală și luptă pentru distrugerea lor) și vitamina B2, fapt pentru care este recomandat persoanelor cu afecțiuni ale buzelor, în special ale colțurilor gurii, buzele crăpate și abraziuni ale buzelor.

Cum v-am spus mai sus, odată cu venirea anotimpului rece am unele probleme cu uscare pielii cât și a buzelor: buzele se usucă atât de tare încât crapă sau se usucă într-un hal de nedescris, încât senzația de durere și usturime e la ordinea zilei dar toate acestea au dispărut odată cu utilizarea gelului Cimmerin. Și nu spun asta pentru reclamă, ci pentru că pentru mine a funcționat, pentru mine acest produs m-a ajutat enorm de mult!

L-am aplicat în principiu, de 3 ori pe zi ( dimineața, la prânz și seara), după masă într-o cantitate relativ mică; este un gel ce întră foarte repede în membrana cărnoasă a buzelor, oarecum uniformizând suprafața acestora.

Astfel crează o barieră protectoare împotriva bacteriilor, ajutând la menținerea sănătății buzelor. Pe mine m-a ajutat enorm, acum nu mai am nici o problemă de acest gen, dar îl folosesc constant, zi de zi (am hotărât ca măcar pe durata această perioade să-l folosesc non-stop – pentru că funcționează)!

Tare mult mă bucur că l-am descoperit, pentru mine face o treabă excelentă, inclusiv colegul de apartament este mulțumit de eficacitatea acestuia! În cazul în care doriți să-l încercați, îl puteți achiziționa online de pe site-ul oficial bazaruldesănătate sau de pe site-urile farmaciatei.ro, vegis.ro, helpnet.ro, precum și în farmaciile fizice partenere sau îl poți regăsi în DM drogherie la prețul vreo 15 RON (sper să nu greșesc).

| Pharmacy Laboratories balsam de buze antiherpes |

Cei de la Pharmacy Laboratories au lansat un balsam de buze antiherpes, un dermatocosmetic, ce protejează și îngrijește buzele, previne apariția herpesului labial în perioadele critice, previne recidiva de herpes și reduce extinderea iritației.

Conține vitaminele C și B2, zinc, extras de lămâie ce împreunî reduce multiplicarea virusurilui simplex herpes.

Nu știu dacă neapărat ajută cu prevenirea, ameliorarea sau tratarea herpesului, în schimb hidratează foarte buzele. Odată aplicat se menține pe buze o perioadă foarte bună de timp, dar nu sub forma unei pelicule grase, efectiv întră în “piele” hidratând în profunzime și pe lângă asta are un miros mentolat destul de pregnant – pentru mine nu e ceva deranjant chiar îmi place.

Îl folosesc ori de câte ori simt nevoia de hidratare, sau când folosesc un ruj mat cu tendință de a usca buzele, iar această combinație e perfectă, ajută foarte mult cu menținerea aspectului rujului impecabil dinpunct de vedere estetic.

Îl puteți achiziționa online de pe site-ul oficial bazaruldesănătate.ro , la prețul de 11,70 RON, totodată îl puteți comanda și de pe site-urile farmaciilor farmaciatei.ro, vegis.ro, helpnet.ro etc., sau din farmaciile fizice partenere (dacă ești din Suceava, trebuie să știi că la Farmacia Oana Maria se regăsește acest produs) și chiar și în DM drogherie l-am văzut.

Per total, aceste două produse utilizate concomitent fac ca această perioadă mai “complicată” să treacă mai ușor, fără “durere” sau disconfort – cel puțin pentru mine (eu fiind o persoane destul de sensibilă la frig).

 

Cam atât pentru astăzi, dar sunt curiosă ce produs/produse pentru îngrijirea buzelor folosești?!

Până data viitoare îți urez o zi cât mai frumoasă!!

 

20 Replies to “Bazarul de sănătate | Îngrijirea buzelor uscate – Cimmerin & HelpLips”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *