1 martie, mărțișor!

  Un nou început! Bună tuturor!

Data de 1 martie, mă propulsează în rândul bloggerilor, bloggerilor începători, cu o primă postare legată de această zi din an, asociată mărțișorului.
1 martie marchează începutul primăverii și totodată una din cele mai frumoase sărbători ale anului – Mărțiorul. 

 Este acea zi în care, plini de optimism și bucurie, oferim persoanelor dragi mici atenții – în special flori și mărțisoare, însoțite de tradiționalul șnur alcătuit din două fire de lână răsucite, colorate în alb și roșu, simboluri aducătoare de noroc și bunăstare. Culoarea roșie a șnurului este asociată prosperității iar cea albă sănătății.
Conform tradiției, mărțisorul se poartă de la 1 martie până când primăvara își face simțită prezența, se aude cucu cântând – privind acest lucru, există un obicei care spune ca e bine ca atunci cand auzi cucul cântând prima data în acel an, e bine să ai bani la tine ca să ai parte de bani tot anul; un alt prevestitor al primăverii îl constituie venirea berzelor și rândunelelor cât și înflorirea pomilor.

Ulterior, mărțisorul este legat de un trandafir sau de un pom înflorit, ca să aducă noroc.
După cum se spune, fiecare regiune are obiceiurile ei de a sărbatori, dar ziua de 1 martie – mărțișorul împreuna cu ghiocelul, păstrează semnificația centrală, aceea de a prevesti venirea primăverii, a reînvierii naturii.

Un lucru e cert, încetul cu încetul primăvara va pune stăpânire pe peisaj!

Astfel vă fac și o urare.

Primăvara să să vă aducă un mărţişor de sănatate, un ghiocel de noroc, o adiere caldă de fericire, un nor de iubire şi un soare strălucitor asemeni sufletului vostru!

Încă ceva, dacă sunteți în pană de idei de ,,mărțișoare”, vă las jos câteva idei:

1, Un ,,mărțișor handmade – astfel de atenții sunt la mare căutare în această perioadă și totodată apreciate de toate categoriile de vârstă.

2, Un ,,mărțisor floral – florile sunt întotdeauna alegerea perfectă, fie că e vorba de un buchet colorat de flori, un trandafir sau un buchețel firav de ghiocei (bineințeles rămâne la latitudinea ta ce preferi).

3, Un ,,măsțișor” dulce – poate fi cea mai inspirată alegere, o adevărată încântare pentru simțuri.

 

4,  Un ,,mărțișor” tip brățară – optează pentru o brățară cu șnur de mărțișor, se poate purta cu ușurință întreaga zi.

 

5, Un ,,mărțișor tip broșă – ideale pentru persoanele ce iubesc acest tip de accesoriu.

6, Un ,,mărțișor” creativ – un măr ce are atașată o etichetă cu ,,-țișor” și simbolicul șnur alb-roșu și un,

Măr+,,țișor”=Mărțișor, sună interesant.

 

 

Voi ce ,,mărțișoare” oferiți celor dragi?

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *