1 martie, mărțișor!

Bună tuturor!

Data de 1 martie, mă propulsează în rândul bloggărilor de aproape 3 ani, iar primul meu articol a fost legat de această zi din an, asociată mărțișorului.

1 Martie marchează începutul primăverii și totodată una din cele mai frumoase perioade ale vietii mele – blogging-ul.

 Este acea zi în care, plini de optimism și bucurie, oferim persoanelor dragi mici atenții – în special flori și mărțisoare, însoțite de tradiționalul șnur alcătuit din două fire de lână răsucite, colorate în alb și roșu, simboluri aducătoare de noroc și bunăstare. Culoarea roșie a șnurului este asociată prosperității iar cea albă sănătății.
Conform tradiției, mărțisorul se poartă de la 1 martie până când primăvara își face simțită prezența, se aude cucu cântând – privind acest lucru, există un obicei care spune ca e bine ca atunci cand auzi cucul cântând prima data în acel an, e bine să ai bani la tine ca să ai parte de bani tot anul; un alt prevestitor al primăverii îl constituie venirea berzelor și rândunelelor cât și înflorirea pomilor.

Ulterior, mărțisorul este legat de un trandafir sau de un pom înflorit, ca să aducă noroc.
După cum se spune, fiecare regiune are obiceiurile ei de a sărbatori, dar ziua de 1 martie – mărțișorul împreuna cu ghiocelul, păstrează semnificația centrală, aceea de a prevesti venirea primăverii, a reînvierii naturii.

Un lucru e cert, încetul cu încetul primăvara va pune stăpânire pe peisaj și totul o să fie din ce în ce mai înfloritor!

Astfel vă fac și o urare.

Primăvara să vă aducă un mărţişor de sănatate, un ghiocel de noroc, o adiere caldă de fericire, un nor de iubire şi un soare strălucitor asemeni sufletului vostru!

Și dacă mă urmărești pe instagram, Apetrei Camelia, să știi că am lansat un super  concurs cu (virgulă) câteva produse pe care le folosesc sau de care sunt mega încântată în urma mostrelor

Voi ce ,,mărțișoare” oferiți celor dragi?

 

 

2 Replies to “1 martie, mărțișor!”

 • Buna, tocmai ce ți-am descoperit blogul prin intermediul Instagramului. Sincer, de mult nu am mai citit bloguri, îmi place blogul tau, e fresh, light, informativ.
  Apropo de mărțișoare, țin minte că în școala generală era o competiție cine primea mai multe mărțișoare și toate cele primite era purtate în piept 2-3 zile. Acum, in zilele noastre ( nu-s așa de old, am 30 ani 😋) nu mai vad se poarte mărțișor.
  Acum de 1 Martie i-am luat surorii mele mai multe brățări cu șnur roșu și trifoi (preferatul ei) și cam asta a fost . Mamei nu i-am luat pentru că nu poartă ,eu nici atât nu mai port. 🤷🏼‍♀️ Sper sa nu se piardă această tradiție, dar oricum 1 Martie va fi mereu ceva simbolic , venirea neoficială a primăverii,înflorirea noastră ca și oameni .
  Te pup, zi faina !

  • Buna! Ma bucur sa aud ca iti place munca pe care o depun, o fac cu drag!
   In ceea ce priveste martisorul/martisoarele, observ ca se cam pierde aceasta traditie insa tind sa cred ca tine doar de noi, daca noi o vom implementa pe mai departe sau nu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *